Turnkey overeenkomt

Bij een Turnkey realisatie- & huurovereenkomst handelt de huurder als opdrachtgever. Echter zonder eigenaar te worden van het nog te bouwen pand, ontwikkelingsrisico te lopen en de financiële lasten van de nieuwbouw te moeten dragen. Daarentegen is de ontwikkelaar verantwoordelijk voor de financiering, realisatie, tijdige oplevering en komt het ontwikkelingsrisico voor zijn rekening. 

De huurder is verantwoordelijk voor het inbrengen van zijn of haar wensen. Deze wensen worden opgenomen in het Programma van Eisen die de basis vormt voor het nieuwe pand. Zaken als de ruimte behoefte, het benodigde aantal parkeerplaatsen, de gewenste indeling, omgeving en locatie worden hierin vastgelegd. 

In de turnkey realisatie- & huurovereenkomst wordt een wederzijdse verplichting vastgelegd. De huurder verklaart hetgeen in het PvE omgeschreven is, te huren voor de afgesproken periode tegen een vastgesteld huurtarief. De ontwikkelaar daarentegen verklaart zorg te dragen voor dat wat in het PvE omschreven is te realiseren, tijdig op te leveren en aan verhuurder beschikbaar te stellen voor de afgesproken periode en vastgesteld huurtarief. 

De huurder krijgt een nieuw pand met maximale inspraak zonder daar risico voor te lopen.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op!

 

 

Kenniscentrum

Contact

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact met Schröder Vastgoed opnemen via ons telefoonnummer
0546-581414
Neem contact op Stel een vraag